Hvordan koble 2 rutere sammen til et større nettverk

Hvordan få bedre trådløst signal med å koble 2 rutere sammen

En ruter kontrollerer tilgangen til et trådløst og kablet datanettverk. Det er som regel nok med en ruter til di fleste nettverk, men har du et stort hus med dårlig nett i ene delen eller du skal ha Internett i garasjen kan du koble 2 rutere sammen. Gjorde det selv siden jeg hadde en gammel ruter liggende isteden for å kjøpe meg  nytt oppsett.

Regner med at du har internett i huset fra før, da vet du at ruter 1 virker. Du må ha en nettverks kabel til å koble mellom ruterne. Nettverks kabelen skal kobles imellom ruterne på lan porten.

Oppsett på ruter nr 1 Ipadresse : 192.168.1.1

Da er mitt oppsett på neste ruter dette, setter fast ip på ruteren for at jeg skal finne den og det er lettere å konfigurere den siden.

Oppsett på ruter nr 2 Ipadresse: 192.168.1.2

 

Koble to rutere sammen ip adresse

Så velg dns 192.168.1.1, du må bruke ruter 1 sin dns adresse

koble 2 rutere sammen dns

 

Da kan du plugge en datamaskin til ruter nr 2 og den vil sende signalene gjennom ruter nr 1.

Nå kan du gi ruter 2 samme trådløse nettverks navn, kryptering og passord så vil datamaskiner og andre trådløse dingser som er koblet opp til ruter 1, koble seg automatisk opp til nettverket ditt i ettertid.

Les også om: Hvordan koble 2 trådløse cpe210 til hverandre for å få internett trådløst til garasjen eller til et hus et stykke unna hovedruteren

 

10 tanker om “Hvordan koble 2 rutere sammen til et større nettverk

 1. Har fiber/internett fra Altibox og må inn på min side der for å konfigurere router nr.1, som står plassert i et skap ved sikringsskapet, som gir dårlig wifi i store deler av huset. Imidlertid har jeg et kablet uttak fra router nr. 1 til en ny router nr.2, som beskrevet ovenfor.
  Det jeg lurer på med oppskriften over er hvordan jeg setter opp IP etc. på router nr.2. Må jo koble til router 2 til router 1 via lan-portene, og deretter koble meg til med en PC for å få konfigurert via nettet ? Skjønte ikke helt hvordan det oppsettet skulle skje. Håper noen gidder å svare meg.

  • Hei
   Du setter opp ip på ruter 2 uten å koble den i ruter 1. Vest du ikke vet ip adressen til den så gjør en reset til standard ip. Da kan du gå inn å konfigurere ruteren slik du vil ha den og lagrer oppsettet. Nå kan du koble kabel fra ruter 1 til ruter 2. Da funker det og du kan nå ruter 2 på det trådløse nettet ditt.
   Min config med Altibox: ip:192.168.1.1 Nettverksmaske 255.255.255.0 Dchp:192.168.1.110 til 199. Dette fikser du fra altibox sin side. Husk vest du forandrer ip eller noe der så må du dra ut strømmen til ruteren i 5 min for å være sikker på den lagrer forandringene du har gjort.
   Min Asus ruter har: ip:192.168.1.2 nettverksmaske: 255.255.255.0 Standard gateway: 192.168.1.1 og dns:192.168.1.1
   Håper du får det til
   Hilsen
   feo

   • Hei, takker for svar. Skal gjøre et nytt forsøk her. Har forsåvidt nettet oppe å går, men ønsker altså at kun router-1 skal dele ut IP adresser, slik at jeg ikke de andre ruterne lager mismatch i bruk av kanaler etc. Må da sette DHCP ut av funksjon på de andre ruterne. Hvordan kan jeg sette statiske IP adresser til enhetene som er koblet til router-2, og eventuelt router-3. Begynner å bli vanskelig dette. Har du en forklaring her også ?
    Mvh. Gunnar

    • Heia
     Ja DCHP må være ut av funksjon på alle utenom ruter 1. hos meg står ruter 2 som tilgangspunkt med fast ip.
     Jeg ville ha satt ruter 2 med 192.168.1.2 og ruter 3 192.168.1.3 og så videre.
     Det spørs litt hvilke enheter du skal koble til med fast ip. Hos meg har jeg satt fast ip på di enhetene jeg vil ha det på. Sånn som printer har 192.168.1.100 og Switch har 192.168.1.5
     Bare husk at di enhetene du setter fast ip på skal ikke ha ip som er innenfor det som ruter 1 deler ut. Det er derfor jeg har valgt DCHP mellom 192.168.1.110-199 for at det ikke skal kollidere.

 2. Takker på nytt for svar.
  Det ser ut som router-2 nå fungerer med fast IP 192.168.1.2. Router-1 har IP 192.168.1.1 og Dchp server aktivert som genererer adresser mellom 100 og 249. Router-3 som skal plasseres i kjelleren som gjestenettverk, er også kablet fra router-2. Er kablet fra en Lan-port fra router-2 til Wan-porten på router-3. Prøver å sette fast IP på denne til 192.168.1.3, standard gateway 192.168.1.1. Routeren lyser grønt, men jeg får ikke koblet til med Wifi. Når jeg søker på wifi-nett fra mobilen, prøver det å koble til, men veksler mellom 2 wifi-nett uten å klare å koble til. Jeg har mest sansynlig brukt feil IP adresser under oppsettet her. Det er vel router-1 sine adresser som skal brukes, ikke router-2 sine, selv om det er kablet derfra. Håper på dine synspunkter her.
  Mvh. Gunnar

  • Hei
   Det er ruter 1 sine adresser som skal bruker. For det er den som skal styre alt.
   På min asus ruter bruker jeg en lan port for å få til oppsettet. Jeg har en ASUS DSL-AC68U som også har støtte for ADSL i wan porten
   Du skriver: Routeren lyser grønt, men jeg får ikke koblet til med Wifi. Når jeg søker på wifi-nett fra mobilen, prøver det å koble til, men veksler mellom 2 wifi-nett uten å klare å koble til.
   Har du prøvd å koble deg til den ruteren med kabel fra en pc for å se hvilke ipadresser og hvilket nett som er koblet opp på den. Se om telefonen din ligger inne på den?

 3. Hei !, og takk igjen for at du gidder bruke tid på dette.
  Ga opp midlertidig, og satte Altibox-VMG hjemmesentral i bromodus, dermed er det router-2, en TP-link AX55 som styrer IP adresse utdelingen. Fikk satt opp gjestenett og vanlig nett nå.
  Nå er det derimot Tv signalet fra Altibox som ikke fungerer til min TV-dekoder Allente-1. Allente-1 vil helst ha signalet delt ut fra Altibox-VMG sin dchp-server. Jeg prøvde meg med statisk adresse (min Wan-IP), men det gikk jo ikke. Jeg kan jo trekke ny kabel fra tv-dekoderen til TP-linken, men blir mye rot.
  Nei, jeg får lese nøye ditt oppsett igjen, og prøve å gjøre alt i riktig rekkefølge så ordner det seg vel. Altså gå tilbake til vanlig modus på hjemmesentral, og starte på nytt derfra slik du har beskrevet. Det var gjestenettet jeg ikke fikk til da, men prøver igjen.

  • Heia
   Jeg har vært inne å lest litt på Altibox sine sider
   Bromodus velges under innstillinger på Mine sider og betyr at deler av hjemmesentralen settes ut av funksjon. LAN4-porten formidler internettsignalet videre til din egen eksterne ruter, mens portene LAN1, LAN2 og LAN3 kan brukes til våre Huawei Q22-dekodere.

   OBS! Til info: Tv-dekoderen vår Modell A fungerer ikke i tv-portene når hjemmesentral er i bromodus. I bromodus må du derfor koble Modell A i internettport enten i hjemmesentralen eller i wifi-routeren du bruker, eller koble til trådløst.
   Etter det som står skal den jo kunne kobles til trådløst. Regner med at du koblet deg inn på port 4 på Altibox sin hjemmesentral, til ruteren din. Legger ved en link Altibox Hjemmesental
   kan du søke opp trådløst nett inne på Allente-1 og koble deg til vest du ikke bruker statisk ip bare søker på vanlig måte?

 4. Hei ! Ja, det stemmer det du sier, og jeg har koblet meg til iht. beskrivelsen. Godt wifi-signal på tv-dekoderen har jeg, men den direkte kabelen fra Altibox sentralen til Tv-dekoderen er død. Jeg ønsker å få til ethernet forbindelse her, da signalet blir 100%.
  Dvs. at jeg må sette Altibox-routeren tilbake til normal mode, og bruke din oppskrift på resten.
  Et spørsmål: Jeg har direkte kabling til kjelleren, hvor det står en ny Huawei router. Denne skal ikke ha tilgang til «husets nett», men være et gjestenett. Er usikker på om jeg kan sette fast IP på denne, f.eks.192.168.1.3, men det bør jo gå, TP routeren i stua vil få adressen 192.168.1.2, Altibox hjemmesentral har 192.168.1.1 med Dhcp server satt til 100- 199. Går ikke dette må jeg koble Huawei-routeren gjennom en LAN-port i TP- routeren i etasjen over.
  Skal teste dette i morgen, har du kommentarer her gjør du meg tryggere i valget. Takk for hjelpa !
  Mvh. Gunnar

  • Heia
   Er jo litt spennende dette.
   Det bør gå å sette Huawei ruter med 192.168.1.3.
   Men går det ikke så prøv å sette Huawei ruteren med
   ip 192.168.3 og aktivisere DCHP og sett DCHP mellom 192.168.1.300-399
   Det bør også men da får du ikke kontakt med den gjennom ruter 1

   Har en kjenning som bor i en leilighet å får internett fra husets eier.
   Han har en asus RT-N66U
   Ip fra hovedruter er 10.0.0.1 koblet i Wanport
   Den er satt opp med ip:192.168.1.1
   nettverksmaske:255.255.255.0
   DCHP:192.168.1.2-254
   Det fungerer kjempefint ,men du må være på hans nett for å kunne gå inn å konfigurere den.
   Han valgte å sette det opp sånn for sikkerheta si skyld.
   Så huseieren ikke har noen form for tilgang til enhetene hans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.